Deze website maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Stephan Adriaens

“De ontdekking in deze uitvoering van Bachs meesterwerk was de jonge tenor Stephan Adriaens als Evangelist. Theatraal geënt, kleurde hij dramatisch het lijdensverhaal van Christus met verve en trok het publiek naar zich toe op een indrukwekkende wijze. Met name passages als de Judaskus, Petrus verloochening en Christus overlijden sneden door zijn vertelkunst door ieders ziel". 

De licht-lyrische tenor Stephan Adriaens studeerde Solozang met specialisatie Opera bij Axel Everaert aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde masterclasses bij onder andere John Bröcheler en Sigrid van der Linden.

In zijn carrière als oratoriumsolist heeft Stephan een groot enthousiasme ontwikkeld voor de werken van de familie Bach, zowel vader als zonen. Desondanks houdt hij zijn repertoire liefst zo breed mogelijk. Hij was te horen in onder andere: Kerstvespers (Monteverdi), Membra Jesu nostri (Buxtehude), Matthäus Passion (J.S. Bach), Auferstehung und Himmelfahrt Jesu (C.Ph.E. Bach), Stabat mater (Haydn), Petite Messe solennelle (Gounod) en Berliner Messe (Pärt).

Zijn opera-debuut maakte Stephan in L'enfant et les sortilèges (Ravel), waarin hij alle tenor- rollen vertolkte. Vervolgens zong hij onder andere: Des/Pete in de wereldpremière van The rage of life (Katz-Chernin), Le tavernier in Duc d'Albe (Donizetti), Duca di Mantova in Rigoletto (Verdi), Adam in Der Vogelhändler (Zeller), Loekasj in Tsjarodejka (Tsjaikovski) en Fritz in La grande-duchesse de Gérolstein (Offenbach).

Ook maakte hij met pianiste Tonie Ehlen de eerste CD-opname van Nocturne (Ben van Beurden) en werkte hij mee aan het televisieprogramma “Szarkowicz Hotel”.